ΚΟΣΜΟΣ

Ταραντούλα προκαλεί τροχαίο ατύχημα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου

Ταραντούλα προκαλεί τροχαίο ατύχημα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου
Το δάγκωμα μιας ταραντούλας αναφέρεται ότι μοιάζει με τσίμπημα μέλισσας και δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο, λένε οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου. photo/Death Valley National Park

Ένας τουρίστας προσπάθησε να αποφύγει ένα άγριο ζώο σε εθνικό πάρκο και προκάλεσε τροχαίο. Αλλά δεν ήταν μια αρκούδα ή ένας βίσονας που έκανε τον οδηγό να φρικάρει – ήταν μια ταραντούλα.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου στην Καλιφόρνια, δύο τουρίστες από την Ελβετία βρίσκονταν σε ένα τροχόσπιτο στις 28 Οκτωβρίου όταν ο οδηγός είδε την αράχνη και πάτησε τα φρένα.

Αυτό έκανε έναν άνδρα με μοτοσικλέτα, ο οποίος επέβαινε πίσω από το βαν, να τρακάρει στο πίσω μέρος του οχήματός τους.

Ο μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Η αράχνη, σύμφωνα με τη δήλωση του πάρκου, «έφυγε αλώβητη».

Ενώ οι ταραντούλες είναι μόνο ένα από τα πολλά άγρια ​​ζώα που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Θανάτου - το πιο ζεστό και ξηρό εθνικό πάρκο της χώρας - δεν είναι και τα πιο συχνά εντοπισμένα.

Όπως εξηγεί το δελτίο τύπου του πάρκου, τα αραχνοειδή περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ζώντας υπόγεια, βγαίνοντας μόνο για να βρουν συντρόφους. Το φθινόπωρο είναι η πιο συνηθισμένη εποχή που έρχονται πάνω από το έδαφος.

Ωστόσο, το πάρκο προτρέπει τους επισκέπτες της Κοιλάδας του Θανάτου να μην πανικοβληθούν αν δουν ένα πλάσμα με οκτώ πόδια.

«Οι ταραντούλες είναι αργοκίνητες και μη επιθετικές. Το δάγκωμα μιας ταραντούλας αναφέρεται ότι μοιάζει με τσίμπημα μέλισσας και δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο».

Υπήρξαν και άλλες συναντήσεις ανθρώπου-ζώου στα εθνικά πάρκα της Αμερικής τα τελευταία χρόνια, αλλά οι περισσότερες από αυτές ήταν αποτέλεσμα ανθρώπων που προσπαθούσαν να πλησιάσουν τα ζώα αντί να φύγουν μακριά από αυτά.

Νωρίτερα φέτος, το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου Yellowstone αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία σε ένα μοσχάρι βίσονα αφού ένας επισκέπτης προσπάθησε να υιοθετήσει το ζώο.

Ο άνδρας ομολόγησε την ενοχή του σε μία κατηγορία για «τάισμα, άγγιγμα, πείραγμα, φόβο ή σκόπιμη ενόχληση της άγριας ζωής» και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα τμήμα του εθνικού πάρκου Blue Ridge Parkway στη Βόρεια Καρολίνα έκλεισε μετά από πολλά περιστατικά «επισκεπτών που τάισαν και προσπάθησαν να κλέψουν μια νεαρή αρκούδα».

Tarantula sighting results in car accident in Death Valley National Park, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ