ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Συνελήφθη για φόνο 49χρονη - Δηλητηρίασε με μανιτάρια πεθερικά και ένα ακόμη άτομο

Αυστραλία: Συνελήφθη για φόνο 49χρονη - Δηλητηρίασε με μανιτάρια πεθερικά και ένα ακόμη άτομο
Οι έρευνες για την υπόθεση με τα μανιτάρια ήταν εξονυχιστικές James Ross/AAP Image via AP

Αντιμέτωπη με κατηγορία για φόνο είναι μια γυναίκα από την Αυστραλία, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα, καθώς φαίνεται να σέρβιρε δηλητηριώδη μανιτάρια στα πρώην πεθερικά της.

Η 49χρονη Έριν Πάτερσον, είχε σερβίρει στην οικογένεια γεύμα, μετά το οποίο τρία άτομα, στο οποία περιλαμβάνονταν και τα πρώην πεθερικά της, αρρώστησαν και πέθαναν. Ένα τέταρτο άτομο επέζησε.

Οι τοξικολογικές εκθέσεις δείχνουν ότι τα θύματα κατανάλωσαν δηλητηριώδη μανιτάρια. Η 49χρονη υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Έχει δηλώσει ότι δεν δηλητηρίασε σκόπιμα τους καλεσμένους της στο γεύμα στην πόλη Leongatha της Βικτώριας στις 29 Ιουλίου.

Ο πρώην σύζυγός της είχε επίσης προσκληθεί στο οικογενειακό γεύμα, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει την τελευταία στιγμή.

Εκτός από τις τρεις κατηγορίες για φόνο, της απαγγέλθηκαν επίσης πέντε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας.

Η Γκέιλ και ο Ντον Πάτερσον και η Χέδερ Γουίλκινσον, αδελφή της Γκέιλ, πέθαναν στο νοσοκομείο. Ο σύζυγος της Χέδερ, Ίαν εξακολουθεί να αναρρώνει αφού πέρασε σχεδόν δύο μήνες στο νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία.

Η Πάτερσον δήλωσε ότι η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το γεύμα λόγω πόνων στο στομάχι, της έβαλαν ορό και της έδωσαν φάρμακα για να την προφυλάξουν από ηπατική λοίμωξη.

Υποστηρίζει ότι σέρβιρε μια πίτα με μοσχαρίσιο κρέας Wellington χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από μανιτάρια που αγόρασε από ένα σούπερ μάρκετ και αποξηραμένα μανιτάρια που αγόρασε από ένα ασιατικό παντοπωλείο μήνες νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ