ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Πέντε συλλήψεις για αποτυχημένη αντικυβερνητική «τρομοκρατική επίθεση»

Αρμενία: Πέντε συλλήψεις για αποτυχημένη αντικυβερνητική «τρομοκρατική επίθεση»
Karo Sahakyan/PAN Photo via AP (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Πέντε υπόπτους σε σχέση με μια αποτυχημένη «τρομοκρατική επίθεση», που είχε στόχο κυβερνητικούς θεσμούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Armenpress.

Το Armenpress, επικαλούμενο ανακοίνωση της NSS, στην οποία αναφέρεται ότι οι πέντε ύποπτοι, μαζί με συνεργούς τους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, σχεδίαζαν μια βομβιστική επίθεση, δολοφονίες και καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων.

Σύμφωνα με το Armenpress, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όπλα και πυρομαχικά στα σπίτια των συλληφθέντων. Ωστόσο το αρμενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν αναφέρεται στα κίνητρα της υποτιθέμενης συνωμοσίας.

Η αρμενική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν βρίσκεται αντιμέτωπη με τους επικριτές της που ζητούν να παραιτηθεί, από τη στιγμή που το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε τον Σεπτέμβριο τις αρμενικές αυτονομιστικές αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μιας αυτονομιστικής περιοχής που υποστηρίζεται από την Αρμενία.

Η κατάληψη του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε την μαζική έξοδο σχεδόν όλων των 120.000 Αρμενίων της περιοχής και διαδηλώσεις στο Ερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Πασινιάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ