ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νεκροί από την καταιγίδα Κιαράν στη δυτική Ευρώπη

Έξι νεκροί από την καταιγίδα Κιαράν στη δυτική Ευρώπη
AP Photo/Bob Edme

Τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και μεγάλη αναστάτωση στις συγκοινωνίες, με λιμάνια να κλείνουν και πτήσεις να ακυρώνονται, έχει προκαλέσει η καταιγίδα Κιαράν που πλήττει σήμερα Πέμπτη τη δυτική Ευρώπη.

Πτώσεις δέντρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές ριπές του ανέμου είναι η αιτία των θανατηφόρων ατυχημάτων: τρία θύματα στη Γάνδη του Βελγίου, ένα τρίτο στο κέντρο της Μαδρίτης, ένας οδηγός φορτηγού στη Γαλλία, ένας 40χρονος στη Γερμανία και ένας έκτος νεκρός στην Ολλανδία.

Στο Βέλγιο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη λόγω του ισχυρού ανέμου. Και ένα παιδί πέντε ετών έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου μέσα σε παιδική χαρά, ενώ στο ίδιο σημείο τραυματίστηκε και ακόμη ένα παιδί τριών ετών, όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα.

Νωρίτερα, μια 64χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε θανάσιμα από κλαδί που έπεσε σε πάρκο της ίδιας πόλης στο οποίο βρισκόταν με την οικογένειά της. Η 31 ετών κόρη της διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου είχε εκδώσει «πορτοκαλί» συναγερμό για τέσσερις επαρχίες κοντά στην φλαμανδική ακτή και «κίτρινο» για την υπόλοιπη χώρα.

Η καταιγίδα Κιαράν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα δρομολόγια των βελγικών σιδηροδρόμων, με αποτέλεσμα να διακοπούν συνδέσεις προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ τα τραίνα κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα.

Η θαλάσσια κυκλοφορία επίσης διακόπηκε στην περιοχή του λιμανιού της Αμβέρσας λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις είχαν πολλές καθυστερήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ