ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία Όζμπορν για τη «σιδηρά» οικονομία της Βρετανίας παρά το Brexit

Εκστρατεία Όζμπορν για τη «σιδηρά» οικονομία της Βρετανίας παρά το Brexit
REUTERS/Matthew Childs

Τη διατήρηση της εξωστρέφειας της Βρετανικής οικονομίας παρά το Brexit διακηρύσσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί Νέα Υόρκη.

«Πιθανόν θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως σίγουρα δεν θα αποχωρήσουμε από τις διεθνείς αγορές και τη (συμφωνία) ελεύθερου εμπορίου», επισήμανε ο συντηρητικός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και πρόσθεσε: «Ένα από τα μηνύματα που πρέπει να στείλουμε στον κόσμο είναι ότι δεν επιλέγουμε την εσωστρέφεια ως χώρα» υπογράμμισε ο Όζμπορν, αναφερόμενος στη σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ και με την Ασία.

Ενώ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι «η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ περιλαμβάνει ξεκάθαρα οικονομικές προκλήσεις, όμως εμείς πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταστήσουμε τη Βρετανία την καλύτερη περιοχή του κόσμου για την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο Όζμπορν προσπαθεί να εστιάσει στο ότι το City θα παραμείνει ελκυστικό σε επιχειρηματίες. Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην The Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στο γεγονός ότι το Λονδίνο έχει την πρόθεση να παραμείνει ένα από τα βασικά χρηματοπιστωτικά και οικονομικά κέντρα παγκοσμίως, στο πλευρό της Νέας Υόρκης.

«Όπως θα το πω και στη Γουόλ Στριτ, επιθυμούμε περισσότερες οικονομικές συνδιαλλαγές στο Λονδίνο, όχι λιγότερες».

Επόμενοι σταθμοί του Τζορτζ Όζμπορν, η Κίνα και η Σιγκαπούρη και η Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της G20 στο Τσένγκντου της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ