ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιματηρό επεισόδιο στις ΗΠΑ – Νεκροί ένας αστυνομικός και δύο δικαστικοί επιμελήτες

Νέο αιματηρό επεισόδιο στις ΗΠΑ – Νεκροί ένας αστυνομικός και δύο δικαστικοί επιμελήτες
Φωτογραφία αρχείου από το Παρκ Σίτι (Park City) του Κάνσας (Kansas), το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2005, όπου οι αστυνομικές αρχές είχαν περικυκλώσει το σπίτι του Ντένις Ρέιντερ (Dennis Rader), υπόπτου για τους δέκα φόνους του σίριαλ κίλερ με τα αρχικά BTK Larry W. Smith/Getty Images

Ένας αστυνομικός και δύο δικαστικοί επιμελητές έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκαν σε δικαστήριο της πολιτείας Μίσιγκαν (Michigan) των ΗΠΑ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δικαστικό μέγαρο της πόλης Σεντ Τζόζεφ (St. Joseph) της κομητείας Μπέριεν (Berrien County).

Η πληροφορία για την επίθεση κατά του αστυνομικού, που μεταδόθηκε από το CNN, ήλθε από το γραφείο του σερίφη της κομήτειας Πολ Μπέιλι (Paul Bailey).

Ο σερίφης στη συνέχεια ανέφερε ότι έχασαν τη ζωή τους και δύο δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που δέχθηκαν μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Νεκρός είναι και ο φερόμενος δράστης της επίθεσης.

Όπως είπε ο Μπέιλι στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, περίπου στις 14:25 (τοπική ώρα) ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο δικαστικούς επιμελητές και έναν αστυνομικό βοηθό σερίφη, που διεκομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της πόλης.

«Ο φερόμενος δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά», κατέληξε ο Μπέλι.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, αλλά η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σταθερή.

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, το περιστατικό συνέβη όταν ο δράστης –κατά την μεταγωγή του στη φυλακή– άρπαξε το όπλο από έναν αστυνομικό και άρχιζε να πυροβολεί.

Τα κτίρια στην περιοχή έχουν αποκλειστεί έπειτα από την επίθεση, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μίσιγκαν έχει περιφρουρήσει την σκηνή στο δικαστικό μέγαρο της κομητείας Μπέριεν και ξεκίνησε έρευνες για την ένοπλη επίθεση που συνέβη σήμερα το απόγευμα», ανέφερε με ανάρτηση του στο Twitter ο κυβερνήτης το Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ (Rick Snyder).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ