ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Το πάρτι του Ιάπωνα μεγιστάνα που αναστάτωσε το Παλέρμο

Ιταλία: Το πάρτι του Ιάπωνα μεγιστάνα που αναστάτωσε το Παλέρμο
(Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Salvatore Cavalli

Πάρτι με 1.400 καλεσμένους διοργάνωσε στο Παλέρμο ο δισεκατομμυριούχος Ιάπωνας Καόρου Νακαζίμα για να γιορτάσει τα 73α γενέθλιά του.

Για τις ανάγκες του πάρτι νοίκιασε, εκτός από ξενοδοχεία για την διαμονή των καλεσμένων του, ένα θέατρο αλλά και την όπερα της πόλης. Oι εκκεντρικότητες του Ιάπωνα έχουν εκνευρίσει τους κατοίκους του Παλέρμο που εξέφρασαν την οργή τους στους φορείς της πόλης, ιδιαίτερα για την όπερα καθώς το Teatro Massimo, σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένα και τα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας του Παλέρμο που εξορίστηκαν από τον φυσικό τους χώρο, την όπερα, και έκαναν πρόβα σε πόλύ μκρότερη αίθουσα.

Εκτός από το Teatro Massimo, ο Ιάπωνας νοίκιασε και το Teatro Politeama, το οποίο έκανε και μια μίνι ανακαίνιση ύψους 37.000 ευρώ ώστε οι καλεσμένοι του να καθίσουν αναπαυτικά αλλά και να έχουν χώρο για να χορέψουν.\

Αυτό που επιπλέον εξοργίζει τους κατοίκους είναι η οικειότητα που έχει αναπτύξει με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα της πόλης.

Ο Νακαζίμα εκτός από ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας από την δραστηριοποίησή του στον τομέα του μάρκετινγκ, είναι και τραγουδιστής και συνθέτης, νικητής στο παρελθόν του σημαντικότερου διαγωνισμού ποπ μουσικής του Τόκιο. Επίσης, είναι συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ