Μαχμούτ Αμπάς: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρωσία
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία στις 15 Νοεμβρίου, αναγκάστηκε να «αναβάλει» το ταξίδι αυτό, ανέφερε, σήμερα Παρασκευή, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
«Κατόπιν αιτήματος των παλαιστινιακών αρχών, η επίσκεψη αναβάλλεται», ανέφερε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάς αναμενόταν στις 15 Νοεμβρίου.
Τις προηγούμενες εβδομάδες οι ρωσικές αρχές αναφέρθηκαν πολλές φορές στην επικείμενη επίσκεψη του Αμπάς, χωρίς όμως να διευκρινίσουν την ακριβή ημερομηνία.
Σύμφωνα με τον Μπογκντάνοφ, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι «η παρούσα κατάσταση είναι δύσκολη και ο πρόεδρος Αμπάς δεν μπορεί να φύγει από την περιοχή». Σημείωσε όμως ότι οι επαφές θα συνεχιστούν «μέσω τηλεφώνου».
Παραδοσιακά, η Ρωσία διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και με πολλές χώρες της περιοχής, όπως με τη Συρία, την Αίγυπτο και το Ιράν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αμπάς: Η Χαμάς δεν σας εκπροσωπεί - Πολιτική λύση με δύο κράτη
SPONSORED
Πιλοτικό πρόγραμμα «κλιματικής θωράκισης» στο Νοσοκομείο Νίκαιας από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
23:45
Ιππότης ο Ίντρις Έλμπα από τον βασιλιά Κάρολο
23:36
Κούβα: Aναστέλλονται oι πληρωμές με κάρτες Visa και Mastercard λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
23:27
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Χαίρει άκρας υγείας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο - Επέστρεψε στην Αμερική
23:21