Πυρά Ισραήλ σε Ερντογάν: Τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς
Η πρώτη ισραηλινή αντίδραση για τα σφοδρά πυρά Ερντογάν και την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να επιστρέψει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς το Ισραηλινό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πρόκειται για «άλλο ένα βήμα του προέδρου της Τουρκίας, που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».
«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν, κατέσφαξαν και εκτέλεσαν πάνω από 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 240 στη Γάζα, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λιορ Χαγίτ στο X.
«Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινους προστάτες, εμποδίζοντάς τον να περάσει σε ασφαλείς περιοχές και κλέβοντάς του καύσιμα, τρόφιμα και πόσιμο νερό. Η Χαμάς είναι ο πραγματικός εχθρός του παλαιστινιακού λαού, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της από το Ισραήλ - «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας»
Νέα «πυρά» Ερντογάν: Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε
SPONSORED
Ρωσικές παρεμβολές οδήγησαν τα ουκρανικά drone στην Ρουμανία λέει το Κίεβο
15:30
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15