ΚΟΣΜΟΣ

Αμβούργο: Συνεχίζεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο - Πατέρας κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του

Αμβούργο: Συνεχίζεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο - Πατέρας κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του
Jens Meyer/ AP (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου όπου ένοπλος άνδρας κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του, εξαιτίας της διαμάχης που έχει με την μητέρα του παιδιού.

Ο ένοπλος άνδρας Τουρκικής καταγωγής χθες το απόγευμα, έσπασε με το αυτοκίνητό του τις μπάρες ασφαλείας του αεροδρομίου και βγήκε στον διάδρομο προσγείωσης.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο 35χρονος ένοπλος φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι.

H Bild αναφέρει ότι ο άνδρας θέλει να ταξιδέψει μαζί της στην Τουρκία με αεροπλάνο.

Από την πλευρά της η μητέρα, νωρίτερα, είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία, καταγγέλλοντας την απαγωγή του 4χρονου παιδιού από τον πατέρα και σύζυγο της.

Η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη την αστυνομία, μετέδωσε ότι ο άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και πέταξε δύο μολότοφ έξω από το όχημα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και διαπραγματεύονται με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί. Παράλληλα, έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

«Βρισκόμαστε επί τόπου με μεγάλο αριθμό υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Προς το παρόν υποθέτουμε ότι πρόκειται για στατική κατάσταση ομηρίας», ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στο X, πρώην Twitter.

Παραμένουν σε αναστολή οι πτήσεις

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή σήμερα το πρωί εξαιτίας περιστατικού ομηρείας στη πίστα του αερολιμένα, μετά την φερόμενη ως απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, η εναέρια κυκλοφορία παραμένει μέχρι νεοτέρας σε αναστολή», ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια δήλωσε ότι είναι «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Χθες βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις, που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ