ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πάνω από 50 νεκροί από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι

Γάζα: Πάνω από 50 νεκροί από βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι
Αεροπορική επιδρομή στη Γάζα AP Photo/Abed Khaled

Τουλάχιστον 51 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το al jazeera.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, δήλωσε στο μέσο, γιατρός του νοσοκομείου Al-Aqsa, Καλίλ Αλ Ντάκραν, προσθέτοντας πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

«Ένα από τα σπίτια του καταυλισμού χτυπήθηκε. Οι άνθρωποι δέχθηκαν ενώ ήταν ασφαλείς μέσα στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος στο CNNi.

Μέχρι στιγμής, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Ο Αλ Ντακράν τόνισε ότι το νοσοκομείο δεν είναι εξοπλισμένο για να περιθάλψει τον μεγάλο αριθμό ασθενών που καταφθάνουν, καθώς η έλλειψη καυσίμων και προμηθειών καθιστά αδύνατη την επαρκή περίθαλψη των τραυματιών.

«Ο αριθμός των ανθρώπων μέσα στο νοσοκομείο που χρειάζονται φροντίδα είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των κλινών στο νοσοκομείο», είπε στο CNNi.

«Κοιμόμουν όταν ξαφνικά όλο το κτήριο έπεσε πάνω μας» δήλωσε στο CNNi ένας κάτοικος του καταυλισμού. Τα δύο παιδιά του έχασαν τη ζωή τους κάτω από τα ερείπια.

«Υπήρχαν πολλοί ακόμη στο κτήριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ