ΚΟΣΜΟΣ

Ακραία δήλωση ισραηλινού υπουργού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρίψης ατομικής βόμβας στη Γάζα

Ακραία δήλωση ισραηλινού υπουργού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρίψης ατομικής βόμβας στη Γάζα
Βομβαρδισμένο τοπίο η Γάζα AP Photo/Hatem Moussa

Το ενδεχόμενο το Ισραήλ «να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας υποστήριξε ο ακροδεξιός υπουργός Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιγιάου, αναφέροντας πως αποτελεί «μια από τις πιθανές επιλογές της χώρας», όπως μεταδίδει το Times of Israel. 

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους εξέφρασε την αντίρρησή του να επιτραπεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο θύλακα, ενώ υποστήριξε την ανακατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ.

«Μπορούν να πάνε στην Ιρλανδία ή στην έρημο, τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνα τους» δήλωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όποιος κυματίζει μια σημαία της Παλαιστίνης ή της Χαμάς «δεν πρέπει να συνεχίσει να ζει», μια δήλωση που παραπέμπει στη γενοκτονία.

Να σημειωθεί πως, ο υπουργός δεν μετέχει στο Πολεμικό Συμβούλιο και η ιδιότητα του δεν σχετίζεται με τα ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Αντίδραση Νετανιάχου

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ