ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Γάζα: Σχεδόν 10 χιλιάδες οι νεκροί - 4.800 παιδιά ανάμεσά τους

Πόλεμος στη Γάζα: Σχεδόν 10 χιλιάδες οι νεκροί - 4.800 παιδιά ανάμεσά τους
AP

Θλιβερός ο απολογισμός των θυμάτων του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, με τους Παλαιστίνιους να μετρούν περισσότερες απώλειες, έπειτα από 28 ημέρες αιματοκυλίσματος.

Οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί στην Παλαιστίνη φτάνουν τους 9.770 , περιλαμβανομένων 4.800 παιδιών, λέει το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς δια στόματος του Άσραφ αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε επίσης έκκληση στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ή στην Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα.

«Καλούμε την ICRC να εγγυηθεί μια ασφαλή διέλευση για τους τραυματίες, να τους συνοδεύσει και να εγγυηθεί την ασφαλή τους άφιξη στο πέρασμα της Ράφα μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου», είπε ο αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι να επιτρέψει η Αίγυπτος σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρουν τους τραυματίες από τα νοσοκομεία του θύλακα σε αιγυπτιακά νοσοκομεία "για να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδό τους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ