ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί έφυγαν από τη Γάζα

Μέση Ανατολή: Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί έφυγαν από τη Γάζα
Παλαιστίνιοι με διπλά διαβατήρια και ξένοι υπήκοοι, ανάμεσά τους και Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη Γάζα μέσω της Ράφα AP Photo/Fatima Shbair

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν εγκαταλείψει τη Γάζα, αλλά υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανών πολίτών που παραμένουν στον πολιορκημένο θύλακα.

Αυτό δήλωσε την Κυριακή (5/11) αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προσθέτοντας οι δύσκολες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων που έχουν συλληφθεί από τη Χαμάς.

Σε αυτούς που απελευθερώθηκαν περιλαμβάνονται Αμερικανοί πολίτες, νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι και μέλη των οικογενειών τους, δήλωσε ο Τζόναθαν Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, στην εκπομπή Face the Nation του CBS.

Ο Φάινερ είπε ότι υπάρχουν Αμερικανοί που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Γάζα, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι είναι.

Υπήρχαν περίπου 400 Αμερικανοί πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, συνολικά περίπου 1.000 άτομα, που ήθελαν να βγουν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Οι εκκενώσεις τραυματισμένων κατοίκων της Γάζας και κατόχων ξένων διαβατηρίων μέσω του περάσματος της Ράφα προς την Αίγυπτο έχουν ανασταλεί από το Σάββατο (4/11), αλλά Αιγύπτιοι, Αμερικανοί και Καταριανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι γίνονται προσπάθειες να συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ