ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Συνελήφθη για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι

Δυτική Όχθη: Συνελήφθη για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι
Η Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι AP Photo/Ariel Schalit

Στη σύλληψη της Αχέντ Ταμίμι, συμβόλου της παλαιστινιακής αντίστασης, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός νωρίς τη Δευτέρα (6/11), κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ» ανακοίνωσε.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού συμπληρώνει ότι «η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση».

Η Ταμίμι έγινε γνωστή το 2012 επειδή έγινε «ασπίδα» απέναντι σε έναν Ισραηλινό στρατιώτη για να υπερασπιστεί τον αδελφό της.

Συνελήφθη επίσης το 2017 όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που την καταγράφει να σηκώνει το χέρι της για να χτυπήσει δύο πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της στο χωριό Nabi Saleh.

Οι Παλαιστίνιοι τη θεωρούν υπόδειγμα θάρρους μπροστά στις παραβιάσεις των Ισραηλινών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η υπόθεση της Άχεντ επέτρεψε να έρθουν στο φως οι πρακτικές των ισραηλινών στρατοδικείων και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καταδικών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ