ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυξάνεται κατά 25 εκατ. ευρώ η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους Παλαιστίνιους στο πέρασμα της Ράφα AP Photo/Ahmed Hatem

Κατά 25 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται η ευρωπαϊκή ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα», σημείωσε η ίδια κατά την ομιλία της στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, η ΕΕ σκόπευε να επανεξετάσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους. Τελικά, ανακάλεσε την απόφαση αυτή, λόγω σφοδρών αντιδράσεων και εν μέσω διαδηλώσεων υπέρ του παλαιστινιακού λαού και της κατάπαυσης πυρός στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι, η βοήθεια αυτή είναι σημαίνουσας σημασίας την ώρα που ο πολιορκημένος θύλακας βρίσκεται χωρίς τα στοιχειώδη ήδη πρώτης ανάγκης από τις 9 Οκτωβρίου, όταν και ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε την περιοχή.

Ελλείψεις σε φάρμακα, νερό, τρόφιμα, καύσιμα και η διακοπή του ρεύματος και των τηλεπικοινωνιών, δημιουργούν συνθήκες μιας καταφανούς ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ