ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Προειδοποιεί για αύξηση της τρομοκρατίας λόγω των εχθροπραξιών στη Γάζα

Ρωσία: Προειδοποιεί για αύξηση της τρομοκρατίας λόγω των εχθροπραξιών στη Γάζα
AP Photo/Ariel Schalit

Η Ρωσία απηύθυνε σήμερα Δευτέρα έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Γάζα τονίζοντας πως η επανάληψη των παλαιστινιακο-ισραηλινών διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός ευρύτερου πολέμου και μια αύξηση της «τρομοκρατικής δραστηριότητας».

Η Ρωσία η οποία έχει σχέσεις με το Ιράν, την Χαμάς και τις μεγαλύτερες αραβικές δυνάμεις, καθώς και με τους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ, έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Δύση ότι αγνοούν την ανάγκη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967.

«Η προτεραιότητα σήμερα είναι η ταχεία διακοπή των εχθροπραξιών στην Γάζα» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Εάν δεν γίνει αυτό, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης και με μια αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας και τον κίνδυνο η σύρραξη να επεκταθεί γεωγραφικά».

Η Ρωσία, η οποία τον περασμένο μήνα είχε εξοργίσει το Ισραήλ, επειδή προσκάλεσε αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Μόσχα, δήλωσε ότι η ενότητα των Παλαιστινίων είναι απαραίτητη στην βάση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς.

«Φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά αναγκαίο να διασφαλισθεί η ενδο-παλαιστινιακή εθνική ενότητα στη βάση της πλατφόρμας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η οποία προβλέπει την αναγνώριση του Ισραήλ και μια λύση ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφέρεται επίσης ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τον εποικισμό περιοχών της Δυτικής Όχθης καθώς και την καταπάτηση των αγίων τόπων της Ιερουσαλήμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ