ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί: Ως παρατηρητής στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών οι Τουρκοκύπριοι

Μπαχτσελί: Ως παρατηρητής στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών οι Τουρκοκύπριοι
Ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί AP Photo/Burhan Ozbilici

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς εξέφρασε την πεποίθηση πως οι Τουρκοκύπριοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών υπό το καθεστώς χώρας-παρατηρητή.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί δήλωσε:

«Το Τουρκικό Κράτος της Κύπρου» θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην επόμενη συνάντηση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών».

«Η εποχή είναι πλέον η εποχή της Τουρκίας. Η καρδιά του κόσμου χτυπά στην τουρκική ζώνη. Η ειρήνη είναι τα καλά νέα που φέρνει η τουρκικής ζώνη. Η σύνοδος κορυφής των τουρκικών κρατών πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν στις 3 Νοεμβρίου. Η σύνοδος κορυφής έδωσε ένα μήνυμα στον κόσμο. Το πνεύμα της ενότητας του τουρκικού κόσμου υλοποιήθηκε σε κάθε τομέα. Ο επόμενος αιώνας θα είναι ο δεύτερος τουρκικός αιώνας» ανέφερε στην ομιλία του.

Την ίδια πεποίθηση συμμερίζεται και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην Σύνοδο υπενθύμισε ότι η συνεδρίαση της Σαμαρκάνδης το 2022 έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει ομόφωνα το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στο ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν «με την απόφαση αυτή, ο τουρκικός κόσμος έδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους παρόλο που ήταν απομονωμένοι, δεν ήταν μόνοι τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ