ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Κύμα επιθέσεων με drones πάνω από αεροδρόμιο όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ

Ιράκ: Κύμα επιθέσεων με drones πάνω από αεροδρόμιο όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ
Drone (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Hassan Ammar

Τρία οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν την Τρίτη (7/11) πάνω από το αεροδρόμιο του Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, στο οποίο σταθμεύουν αμερικανικές και άλλες διεθνείς δυνάμεις, σε δύο χωριστές επιθέσεις.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις, οι οποίες είναι οι πρόσφατες σε μια σειρά από παρόμοια πλήγματα εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται στην περιοχή λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Το σύστημα άμυνας στρατιωτικής βάσης κοντά στο αεροδρόμιο λειτούργησε επιτυχώς εναντίον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έγινε γνωστό. Δεν υπήρξαν θύματα ούτε ζημιές στις υποδομές, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ αλ-Σουντάνι έχει δεσμευθεί να διώξει τους υπεύθυνους για τις πρόσφατες επιθέσεις σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ που φιλοξενούν συμβούλους του διεθνούς συνασπισμού.

Πρόκειται για τις βάσεις Αΐν αλ-Ασαντ στο δυτικό Ιράκ, μια στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης και την Χαρίρ στην Αρμπίλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ