ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 100 άτομα τραυματίστηκαν όταν κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε καταιγίδα

Βρετανία: 100 άτομα τραυματίστηκαν όταν κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε καταιγίδα
Κρουαζιερόπλοιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Robert F. Bukaty

Άρον άρον επέστρεψε κρουαζιερόπλοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον τραυματισμό 100 επιβατών όταν έπεσε σε καταιγίδα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Γαλλίας.

Το Spirit of Discovery επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ (6/11), διακόπτοντας το δρομολόγιό του αφού δεν μπόρεσε να διασχίσει τον Βισκαϊκό κόλπο.

Η πλειονότητα των τραυματισμών ήταν μικροί, επιβεβαίωσε η εταιρεία κρουαζιέρας, αλλά δήλωσε ότι πέντε άτομα χρειάστηκαν θεραπεία για πιο σοβαρούς τραυματισμούς στις ιατρικές εγκαταστάσεις στο πλοίο. Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν το πλοίο έπιασε λιμάνι.

Τη στιγμή του συμβάντος ταξίδευαν περίπου 1.000 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο Πόρτσμουθ το πρωί της Τρίτης (7/11).

Το πλοίο, το οποίο ταξιδεύει από το 2019, έστριψε προς τη μία πλευρά καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας πρόωσης όταν μετά το πλοίο βρέθηκε σε κακές καιρικές συνθήκες.

Η επιβάτης Τζαν Μπάντελ, 75 ετών, δήλωσε ότι η καταιγίδα ήταν τρομακτική.

Είπε ότι αφού το πλοίο σταμάτησε, παρέμεινε ακίνητο για περίπου 15 ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας εκείνη και ο σύζυγός της «πάλευαν για να κρατηθούν στη ζωή».

Για να συνεχίσει: «Ήμασταν τυχεροί - είμαστε αρκετά εύρωστοι, αλλά νομίζω ότι μερικοί από τους ηλικιωμένους και τους μοναχικούς ανθρώπους στις καμπίνες ανησυχούσαν αρκετά».

Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε στο BBC ότι «τα τραπέζια πετούσαν» και ότι τα κύματα «πετούσαν τους ανθρώπους παντού».

Το πλοίο είχε αναχωρήσει για 14ήμερη κρουαζιέρα γύρω από τα Κανάρια Νησιά στις 24 Οκτωβρίου με περίπου 1.000 άτομα στο πλοίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ