ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η κόρη του Ερντογάν καλεί σε καθιστική διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ

Τουρκία: Η κόρη του Ερντογάν καλεί σε καθιστική διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ
AP Photo/Hussein Malla

Σε καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης καλεί τις γυναίκες η κόρη του Τούρκου προέδρου, Σουμεγέ Ερντογάν-Μπαϊρακτάρ,  για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Ισραήλ.

Η Ερντογάν-Μπαϊρακτάρ, που είναι επικεφαλής της ΜΚΟ «Ενωση Γυναικών και Δημοκρατίας» (ΚΑDEM), ανήρτησε στον λογαριασμό του Οργανισμού στο X ένα βίντεο στο οποίο αναφέρει σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι «το Ισραήλ συνεχίζει να σφαγιάζει αδιακρίτως γυναίκες και παιδιά, αθώους ανθρώπους στη Γάζα. Γνωρίζουμε καλά ότι το να παραμένουμε σιωπηλοί σημαίνει ότι ενθαρρύνουμε τον καταπιεστή».

«Προσωπικά, ο καθένας προσπαθεί να κάνει κάτι όσο μπορεί στον τομέα του. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις αναλαμβάνουν επίσης διάφορες δράσεις.

Ως «Πρωτοβουλία για την Αλληλεγγύη στις Παλαιστίνιες Γυναίκες», μέρος της οποίας είμαστε, συνεχίζουμε την καθιστική διαμαρτυρία μας στην πλατεία Σουλταναχμέτ, μεταξύ 1-15 Νοεμβρίου. Ως KADEM, θα είμαστε στην πλατεία Σουλταναχμέτ από τις 12 αύριο το μεσημέρι. Περιμένουμε όλους όσοι έχουν φλεγόμενη ψυχή να υψώσουν τη φωνή τους για να ακουστεί αυτός ο πόνος», αναφέρει η κόρη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ