Γάζα: Δορυφορικές εικόνες από την μαζική έξοδο των Παλαιστινίων
Ανανεώθηκε:
Δορυφορικές εικόνες από την Λωρίδα της Γάζας, δείχνουν ομάδες Παλαιστινίων να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και κρατώντας λευκές σημαίες να προχωρούν προς το νότιο τμήμα που οι Ισραηλινές δυνάμεις θεωρούν ασφαλή περιοχή.
Χιλιάδες άμαχοι, κρατώντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους στα χέρια, κατευθύνονταν και σήμερα Τετάρτη (8/11) προς τα νότια για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στον παλαιστινιακό θύλακα είπε ότι ο ρυθμός της φάλαγγας των αμάχων επιταχύνθηκε σήμερα.
Οι Παλαιστίνιοι περπατούν κατά μήκος της οδού Salah al-Din, του κύριου αυτοκινητόδρομου της Λωρίδας της Γάζας, τη βασική διαδρομή εκκένωτης του βόρειου και κεντρικού τμήματος.
«Ήταν τρομακτικό», αφηγήθηκε η Όλα αλ Γουλ, μια γυναίκα που έφυγε την Τρίτη. «Σηκώναμε ψηλά τα χέρια και περπατούσαμε. Ήμασταν τόσο πολλοί, κρατούσαμε λευκές σημαίες».
Η έξοδος αυτή πραγματοποιήθηκε στο τετράωρο «παράθυρο ευκαιρίας» που ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο έχει καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα του θύλακα να φύγουν. Όμως τα κεντρικά και νότια τμήματα της πολιορκημένης Γάζας δέχτηκαν και πάλι πυρά, καθώς ο πόλεμος μπαίνει στον δεύτερο μήνα του.
Άλλες δορυφορικές εικόνες δείχνουν από τη Maxar Technologies μια κοντινή άποψη της συνοριακής διέλευσης της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, όπου φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται παρατεταγμένα στα σύνορα την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανθρωπιστική παύση στη Γάζα για πρώτη φορά - Χιλιάδες φεύγουν προς το νότο για να σωθούν
«Δεν σκοπεύουμε να καταλάβουμε τη Γάζα» απαντά το Ισραήλ στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ
Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων στη Γάζα
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
00:30
: Το τέλος του Λαριτζανί, το κυνήγι του Χαμενεΐ και το ρήγμα μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ για το Ορμούζ
23:56
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός του Περού Ντενίς Μιράγιες
23:33