ΚΟΣΜΟΣ

Σάντερς υπέρ Κλίντον και επίσημα

Σάντερς υπέρ Κλίντον και επίσημα
REUTERS/Brian Snyder

O γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς τάχθηκε και επίσημα στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Χίλαρι Κλίντον.

Σε εμφάνιση τους σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, ο γερουσιαστής επισήμανε πως είναι κρίσιμο για τους Δημοκρατικούς να συσπειρωθούν για να νικήσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η Κλίντον «είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

640x640 2

Πηγή: REUTERS/Mary Schwalm

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον ελπίζει πως η κοινή τους εμφάνιση θα την βοηθήσει να πάρει με το μέρος της τους υποστηρικτές του συνυποψήφιου της. Όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, μόλις το 40% των υποστηρικτών του Σάντερς δήλωσαν πως θα την υποστηρίξουν.

Η κοινή τους των Δημοκρατικών πραγματοποιήθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων, καθώς ο Σάντερς ασκούσε πιέσεις για παραχωρήσεις από την Κλίντον αναφορικά με την φιλελεύθερη πολιτική της ατζέντα.

Ο Τραμπ αντίστοιχα εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως ο Σάντερς έγινε και αυτός μέρος ενός «διεφθαρμένου συστήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ