ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί σε τροχαίο κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης
Ανανεώθηκε:
Τροχαίο δυστύχημα με οκτώ νεκρούς έλαβε χώρα την Τετάρτη (8/11) κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία στο Τέξας των ΗΠΑ.
Ο οδηγός που προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα μετέφερε πέντε μετανάστες χωρίς χαρτιά και προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία κοντά στην πόλη Μπέιτσβιλ, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό.
Καθώς προσπαθούσε να κάνει προσπέραση, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο επιβαίνοντας σε αυτό. Ο ύποπτος και οι πέντε επιβάτες του επίσης σκοτώθηκαν, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα ήταν παράτυποι μετανάστες από την Ονδούρα.
Αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου έξι εκατομμύρια επαναπροωθήσεις στα νότια σύνορα με το Μεξικό.
Έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2024, το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίζουν να κατηγορούν τους κυβερνώντες Δημοκρατικούς πως έχουν μετατρέψει τα σύνορα σε σουρωτήρι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανατροπή λεωφορείου στο Μεξικό - Τουλάχιστον 18 νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα επεκτείνει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό - Έντονες αντιδράσεις
Επίδομα γέννησης: Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
01:00
«Αλλάζω συσκευή»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα - Ποιοι οι δικαιούχοι
00:30
«Πυρά» Φιντάν σε Ισραήλ: Επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία
23:56
Εκλογές στη Σουηδία: Νίκη της κεντροαριστεράς δείχνουν τα exit polls - Υποχωρεί η Ακροδεξιά
23:46