ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη σύγκρουση τρένων στην Ιταλία - 27 οι νεκροί

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη σύγκρουση τρένων στην Ιταλία - 27 οι νεκροί
REUTERS/Alessandro Garofalo

Τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών. Οι διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους έχουν παγιδευτεί στα τρένα και οι συγγενείς αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους.

Η Ιταλία παρακολουθεί συγκλονισμένη και με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονται μετά από τη σύγκρουση των δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι και τουλάχιστον 50 να τραυματιστούν.

treno 1 copy

Τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή μέχρι τη στιγμή που «πάγωσαν» όλα. Στο σημείο επικρατούν σκηνές πανικού και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ενδεικτική είναι η δήλωση του δημάρχου του Κοράτο ο οποίος δήλωσε πως «όλα θυμίζουν πτώση αεροπλάνου».

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους μπορούν. «Κάντε ησυχία για να ακούσουνε τις κραυγές όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια» φωνάζουν με μεγάφωνα.

treno 3

«Μαμά και κόρη σκοτώθηκαν αγκαλιά»

Οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων και τα τελευταία λεπτά πριν από τη σφοδρή σύγκρουση έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνά η ώρα.

«Μία μητέρα κρατούσε στην αγκαλιά της την μικρή της κόρη. Και οι δύο είναι νεκρές», γράφει ιταλικό δημοσίευμα μεταφέροντας τις δραματικές εικόνες που αντικρίζουν οι διασώστες.

trena4

«Πήγα ξυπόλητη κάτω από τα συντρίμμια και έσωσα τον άντρα μου»

Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα των συγγενών που βρίσκονται στο σημείο και όσων σώθηκαν αφήνοντας πίσω τους, τους αγαπημένους τους.

Η περιγραφή μία γυναίκας που κατάφερε να σωθεί και να βγει έξω από το τρένο συγκλονίζει. «Πήγα ξυπόλυτη κάτω από τα συντρίμμια. Έσκαψα ανάμεσα στις λαμαρίνες και κατάφερα να σώσω τον άνδρα μου. Είδα ανθρώπους κομματιασμένους» περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια.

treno 5

«Που είναι η κόρη μου»

Οι συγγενείς των επιβαινόντων έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη τους και ελπίζοντας να τους δουν γρήγορα και να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους.

treno 2

«Ο εγγονός μου επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία από την Ιαπωνία. Βρισκόταν εκεί για σπουδές. Ελπίζω να μου πουν ότι σώθηκε», είπε ένας άνδρας στα ΜΜΕ.

«Που είναι η κόρη μου; Σας παρακαλώ δείξτε μου την κόρη μου». Με κραυγές αγωνίας και δάκρυα στα μάτια μία μητέρα μπήκε στο νοσοκομείο του Μπαρλέτα, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, αναζητώντας το παιδί της.

εξω

«Ο πατέρας μου επέβαινε στο τρένο. Στο νοσοκομείο δεν μου είπαν τίποτα. Το τηλέφωνό του είναι κλειστό. Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμη αλλά δεν έχω κανένα νέο», είπε με τρεμάμενη φωνή στις τηλεοπτικές κάμερες μία γυναίκα.

treno 7

Πηγή φωτογραφιών: REUTERS/Alessandro Garofalo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ