ΚΟΣΜΟΣ

Στη λίστα της Χίλαρι για αντιπρόεδρος ο Τζέιμς Σταυρίδης

Στη λίστα της Χίλαρι για αντιπρόεδρος ο Τζέιμς Σταυρίδης
AΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, Κοσμήτορας της Σχολής «Fletcher School of Law and Diplomacy» στο Πανεπιστήμιο «Tufts» της Βοστόνης και πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, ενδέχεται να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική μάχη με τον Ντόναλντ Τράμπ για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται πηγές στο περιβάλλον της υποψήφιας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Σταυρίδης βρίσκεται στη σχετική λίστα, καθώς ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η κ. Χίλαρι Κλίντον είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος να έχει στρατιωτική προϋπηρεσία. Την πληροφορία επιβεβαιώνει με δημοσίευμά του και το πρακτορείο Reuters.

Το CNN Greece είχε φιλοξενήσει πρόσφατα αποκλειστική συνέντευξη του κ. Σταυρίδη, στην οποία είχε ερωτηθεί εάν έχει σκεφθεί να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο κ. Σταυρίδης δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο και είχε απαντήσει:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την καριέρα μου στον Αμερικανικό Στρατό και τώρα ως εκπαιδευτικός και Κοσμήτορας μιας Σχολής Διεθνών Σχέσεων. Εάν θα επέστρεφα σε υπηρεσία της Δημόσιας Διοίκησης, θα ήταν σε θέση μη αιρετού, όχι όμως να κατέβω σε εκλογές. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αναλάβω Κρατική Κυβερνητική θέση, αλλά το θεωρώ απίθανο να επιδιώξω να λάβω αυτά τα καθήκοντα μέσω της κάλπης».

Τόσο το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, όσο και ο Τζέιμς Σταυρίδης, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Σταυρίδη στο CNN Greece

Τζέιμς Σταυρίδης: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ελλάδα με τις παραβιάσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ