ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα - Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χάσαμε επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα

Γάζα - Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χάσαμε επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου Αλ-Σίφα
(AP Photo/Hatem Ali)

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λένε ότι έχασαν την επαφή με το προσωπικό τους μέσα στη μεγαλύτερη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας, το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, εν μέσω αναφορών για σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του συγκροτήματος.

«Τις τελευταίες ώρες, οι επιθέσεις εναντίον του νοσοκομείου Αλ-Σίφα έχουν ενταθεί δραματικά. Το προσωπικό των (Γιατρών Χωρίς Σύνορα) στο νοσοκομείο ανέφερε μια καταστροφική κατάσταση στο εσωτερικό», σημείωσε η ανθρωπιστική ομάδα σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, στις 3:43 π.μ. ώρα Γάζας (8:43 μ.μ. ET Παρασκευή).

Σύμφωνα με το CNNI, η ομάδα δήλωσε ότι ανησυχεί εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ή να απομακρυνθούν.

«Υπάρχει ένας ασθενής που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Υπάρχει ένας ασθενής που κοιμάται ήδη στο τμήμα μας. Δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε και να (αφήσουμε) αυτούς τους ανθρώπους μέσα. Ως γιατρός, ορκίζομαι να βοηθήσω τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια», ανέφερε η ομάδα επικαλούμενη τον Μοχάμεντ Ομπέιντ, χειρουργό στο νοσοκομείο.

Οι επικοινωνίες εντός της Γάζας διακόπτονται περιοδικά από τότε που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ τον περασμένο μήνα - συχνά ως αποτέλεσμα εκτεταμένων διακοπών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα βρέθηκε στο στόχαστρο ισραηλινών επιθέσεων, με το προσωπικό του νοσοκομείου και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα να δημοσιεύουν βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν ισχυρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή γύρω από το συγκρότημα.

Ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Παρασκευή ότι το αλ-Σίφα «δέχεται βομβαρδισμό», προσθέτοντας ότι 20 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας είναι «εκτός λειτουργίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ