Ο πρόεδρος του Ιράν χαιρετίζει τη Χαμάς - Kαλεί τις ισλαμικές χώρες για κυρώσεις στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί χαιρέτισε την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για τον πόλεμό της εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αντίσταση στο Ισραήλ, φιλάμε τα χέρια της Χαμάς για την αντίστασή της εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Ραϊσί απευθυνόμενος στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ιρανός πρόεδρος κάλεσε επίσης τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο πετρέλαιο και σε άλλα προϊόντα στο Ισραήλ.
Στη δική του ομιλία ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι δήλωσε πως η χώρα του καταβάλλει προσπάθειες διαμεσολάβησης προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα και πως ελπίζει ότι θα επιτευχθεί σύντομα ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα.
«Η διεθνής κοινότητα απέτυχε να αναλάβει τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις της», δήλωσε ο σεΐχης Ταμίμ στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ.
«Για πόσο η διεθνής κοινότητα θα συμπεριφέρεται στο Ισραήλ σαν να είναι υπεράνω των διεθνών νόμων» πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ ξεκινάει σήμερα η έκτακτη κοινή Ισλαμο - Αραβική σύνοδος
Ιράν: Ο πρόεδρος Ραϊσί λέει πως για τη Γάζα χρειάζεται δράση, όχι λόγια
Στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τη Γάζα ο Ερντογάν
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φώτισαν τον Αττικό ουρανό (pics&vid)
21:12
Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αύριο λόγω της απεργίας του ΣΕΗ
21:00
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Εντοπίστηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους
20:52
Πέθανε η Μαρία Σόλε Ανιέλι σε ηλικία 100 ετών
20:47