ΗΠΑ: Να αποφεύγονται οι ένοπλες συγκρούσεις μέσα σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας
Να αποφεύγονται οι ένοπλες συγκρούσεις μέσα σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων, θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και διαβίβασαν την άποψή τους στις ισραηλινές δυνάμεις, δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν στο CBS News.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να βλέπουν ανταλλαγές πυρών σε νοσοκομεία όπου αθώοι άνθρωποι, ασθενείς που λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά και έχουμε ενεργές διαβουλεύσεις με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για αυτό», δήλωσε ο Σάλιβαν στην εκπομπή του CBS News, «Face the Nation».
Ο Σάλιβαν είπε πως πληροφορίες ανέφεραν πως «η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία όπως χρησιμοποιεί και πολλές άλλες μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για διοίκηση και έλεγχο, για αποθήκευση όπλων, για να στεγάσει τους μαχητές της. Και αυτή είναι παραβίαση των νόμων του πολέμου».
Είπε επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να απομακρύνουν πολίτες των ΗΠΑ από τη Γάζα.
«Η πύλη ήταν ανοικτή και κλειστή. Οι κατάλογοι περιλάμβαναν Αμερικανούς κάποιες ημέρες και άλλες ημέρες όχι. Όμως το σημαντικό είναι, σήμερα η πύλη είναι ανοικτή. Βγάζουμε Αμερικανούς πολίτες και μέλη των οικογενειών τους έξω», είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Όχι» από Νετανιάχου στις 4ωρες παύσεις πυρός που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
Λευκός Οίκος: 100 Αμερικανοί πολίτες και οι οικογένειές τους έφυγαν από τη Γάζα την Πέμπτη
Εντείνει τις επιθέσεις το Ισραήλ – Στο στόχαστρο τα νοσοκομεία της Γάζας
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00