Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ζητά από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να «ρίξουν βοήθεια» στη Γάζα
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ κάλεσε σήμερα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ρίξουν βοήθεια» στη Λωρίδα της Γάζας για να στηρίξουν τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.
«Καλώ τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ρίξουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στον βορρά, όπως έχει γίνει πολλές φορές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Στάγεχ στο υπουργικό συμβούλιο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ζήτησε επίσης τη χερσαία διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας «με το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, που δεν θα περιορίζονται στο πέρασμα της Ράφα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Στο αιγυπτιακό λιμάνι Αλ Αρίς τουρκικό πλοίο που μεταφέρει νοσοκομεία εκστρατείας
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: Αναστολή του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου al Mayadeen - Τι συμβαίνει με το al Jazzera
ΕΛΛΑΔΑ
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονταιοι βροχές στα ανατολικά - Στο Αιγαίο η «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
ΚΟΣΜΟΣ
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία ενισχύουν τους διμερείς τους δεσμούς
09:54
ΕΛΛΑΔΑ