ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κινηματογραφική καταδίωξη για απόπειρα κλοπής... σαμπάνιας αξίας 600.000 ευρώ

Γαλλία: Κινηματογραφική καταδίωξη για απόπειρα κλοπής... σαμπάνιας αξίας 600.000 ευρώ
UNSPLASH

Την κλοπή φορτίου με ακριβά μπουκάλια σαμπάνιας συνολικής αξίας 600.000 ευρώ απέτρεψε η αστυνομία στη βόρεια Γαλλία, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το Σάββατο (11/11) εξαφανίστηκαν δύο φορτηγά που περιείχαν ακριβά μπουκάλια σαμπάνιας.

Ωστόσο, στα φορτηγά είχαν τοποθετηθεί gps με αποτέλεσμα οι γαλλικές Αρχές να αντιληφθούν άμεσα την απουσία τους.

Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη, με τους οδηγούς να προσπαθούν να διαφύγουν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Τελικά, οι δράστες πήδηξαν από τα οχήματα και εξαφανίστηκαν με «άδεια χέρια».

Καταδίωξη «κινηματογραφικών προδιαγραφών»

Μάλιστα, το περιστατικό που εκτυλίχθηκε θύμισε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ταινία δράσης.

Μόλις οι ληστές συνειδητοποίησαν ότι τους πλησίαζαν αυτοκίνητα της αστυνομίας, ένα από τους οδηγούς προσπάθησε να τους εκτρέψει από τον αυτοκινητόδρομο. Στη συνέχεια, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε από το όχημα, ενώ αυτό ακόμη ήταν εν κινήσει. Ένα εφεδρικό αυτοκίνητο της συμμορίας, πλησίασε και τότε ο οδηγός του φορτηγού μπήκε μέσα και εξαφανίστηκε.

Το δεύτερο φορτηγό βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο έξω από ένα κατάστημα. Τα κλοπιμαία έμεινα άθικτα και κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Η γαλλική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εκτιμά πως πρόκειται για σπείρα που είχε πρόσβαση σε δίκτυα μεταπώλησης της σαμπάνιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ