ΚΟΣΜΟΣ

Μπρίστολ: Πάνω από 400 ένοικοι εκκένωσαν το παλαιότερο συγκρότημα κτηρίων λόγω στατικότητας

Μπρίστολ: Πάνω από 400 ένοικοι εκκένωσαν το παλαιότερο συγκρότημα κτηρίων λόγω στατικότητας
Φωτογραφία αρχείου από συγκρότημα κτηρίων στο Μπρίστολ AP Photo/Tina Fineberg

Την άμεση, πλην προληπτική εκκένωση ενός συγκροτήματος κατοικιών, στο οποίο διαμένουν 400 άνθρωποι διέταξε το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ, λόγω «κινδύνων στατικότητας».

Όπως μεταδίδει το skynews, έρευνες σε τρία από τα 98 διαμερίσματα του «Barton House» έδειξαν ότι υπάρχουν προβλήματα στατικότητας στο συγκρότημα και σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού εκτιμάται πως οι ένοικοί του κινδυνεύουν.

Οι κάτοικοι, καλούνται να μείνουν σε συγγενείς και φίλους, ενώ όποιος ή όποια δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από κάποιον συγγενή, θα μεταφερθεί προσωρινά σε τέμενος.

Το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το πόσο θα διαρκέσει το μέτρο αυτό θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα χρειαστεί για τον ενδελεχή έλεγχο του κτηρίου».

«Όλοι οι ένοικοι θα ενημερώνονται για την πρόοδο της μελέτης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο συγκρότημα κτηρίων αποτελεί το παλαιότερο οικιστικό συγκρότημα, καθώς χτίστηκε το 1958.

«Ο σχεδιασμός και η ηλικία του Barton House το καθιστούν μοναδικό. Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα ζητήματα που εντοπίστηκαν στο Barton House, αν και το συμβούλιο ερευνά τακτικά την περιουσία του καθώς εργάζεται για να πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ