Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσική πυραυλική επίθεση στα ανατολικά
Ανανεώθηκε:
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε κτήριο διαμερισμάτων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 15/11 από τις Αρχές.
Άλλοι πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, διασώθηκαν, αλλά τουλάχιστον ένας πιστεύεται πως εξακολουθεί να βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια μετά την επίθεση στην πόλη Σελιντόβε, βορειοδυτικά της κατεχόμενης από τους Ρώσους πόλης Ντονέτσκ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο.
Ένα τετραώροφο κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές, γνωστοποίησε ο Κλιμένκο μέσω της πλατφόρμας Telegram.
Η Ιρίνα Σουσούρα, μέλος της αστυνομίας, δήλωσε στο Reuters από τον τόπο της επίθεσης ότι σημειώθηκαν δύο πυραυλικά πλήγματα γύρω στη 1 π.μ.. Το ένα έπληξε το κτήριο, ενώ ο άλλος πύραυλος έπεσε περίπου 100 μέτρα μακρύτερα.
Νωρίς σήμερα το πρωί διασώστες καθάριζαν τα συντρίμμια και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάσουν το κτήριο, το οποίο φαίνεται να έχει καταστραφεί από το πλήγμα.
Ένας μεγάλος γερανός βοηθούσε τους εργάτες να καθαρίσουν ένα μεγάλο όγκο από συντρίμμια εκεί όπου βρισκόταν άλλοτε ο επάνω όροφος του συγκροτήματος διαμερισμάτων. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τη σκηνή, μερικοί κλαίγοντας.
«Δεν έμεναν εκεί στρατιώτες, μόνο άμαχοι», λέει η 64χρονη Όλχα, η οποία ζει δίπλα στο κτήριο που καταστράφηκε και γνώριζε τη γυναίκα που σκοτώθηκε. «Άνθρωποι έμειναν στο δρόμο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25
Μπορέλ: Η EE έχει προμηθεύσει πάνω από 300.000 πυρομαχικά στην Ουκρανία
Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει ως κυρίαρχο, ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ Η NAVTEX: «Τρικυμία» στον δρόμο για την Άγκυρα: Δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν - Οι ΝΟΤΑΜ, οι ΗΠΑ και οι χαμηλές προσδοκίες
07:25
Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα, πλημμύρες στην Κεφαλονιά - Σήμερα η πιο βροχερή μέρα, στο «μάτι» η Αττική
07:15
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (05 Φεβρουαρίου)
06:30