ΚΟΣΜΟΣ

Ταυτοποιήθηκε ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού

Ταυτοποιήθηκε ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού
Ο Βέλγος τζιχαντιστής Αμντελχαμίντ Αμπαούντ Twitter

Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως έχουν ταυτοποιήσει τον αρχηγό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και είναι βέβαιοι πλέον πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε διαδραματίσει μικρότερο ρόλο στην αιματηρή επίθεση. 

Νέα επίσημα έγραφα φέρνουν στο φως τις καταθέσεις του Μπερνάντ Μπαζολέ, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, σε μια κοινοβουλευτική έρευνα που διεξήχθη την 24η Μαΐου αναφορικά με τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες της Γαλλίας. Ο Αμπαούντ είναι αυτός που είχε χαρακτηριστεί αρχικά ως ο αρχηγός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που είχε ως αποτέλεσμα 130 νεκρούς, ωστόσο τα δεδομένα πλεόν έχουν αλλάξει.

Ο Μπαζολέ δεν έκανε γνωστή την ταυτότητα του προσώπου που οι Αρχές εκτιμούν σήμερα πως ήταν ο αρχηγός, ούτε αν αυτό το πρόσωπο ζει.

«Είναι αλήθεια ότι ο Αμπαούντ ήταν ένας συντονιστής, αλλά δεν ήταν ο αρχηγός», τόνισε ο επικεφαλής της εξωτερικής ασφαλείας στην κατάθεση του. «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρχηγός των επιθέσεων, αλλά θα παραμείνω διακριτικός σε αυτό το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι γαλλικές υπηρεσίες δηλώνουν πως γνωρίζουν το οργανόγραμμα των τζιχαντιστών και ότι έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στις έρευνες, γεγονός που τους οδήγησε και στο πρόσωπο του "εγκεφάλου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ