Διεθνή εντάλματα για Μπασάρ και Μαχέρ Αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Ανανεώθηκε:
Διεθνή εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και του αδελφού του Μάχετ, με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Ειδικότερα, η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον αδελφό του Μαχέρ Αλ Άσαντ και άλλους δύο κορυφαίους αξιωματούχους του καθεστώτος της Συρίας πραγματοποιήθηκε με την την κατηγορία της χρήσης απαγορευμένων χημικών στην επίθεση στην Ντούμα το 2013.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το euronews , ο Σύρος πρόεδρος στο ένταλμα περιγράφεται ως συνεργός στα εγκλήματα, καθώς θεωρείται πως οι ενέργειες αυτές δεν θα μπορούσαν να συντελεστούν χωρίς να είναι σε γνώση του.
Το Ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας φέτος απεφάνθη ότι η γαλλική δικαιοσύνη διαθέτει την δικαιοδοσία να εκδίδει εναντίον αλλοδαπών διεθνή εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συνετελέσθηκαν και εκτός γαλλικού εδάφους.
Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, οι οποίοι έχουν επίσης πυροδοτήσει νομικές καταγγελίες στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στο μεταξύ, η Δαμασκός έχει αρνηθεί σε όλους τους τόνους την χρήση χημικών για να καταστείλει τις διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου. Το 2013 η Συρία υπέγραψε συνθήκη περί μη διάδοσης χημικών όπλων και παρέδωσε ότι αποθέματα διέθετε.
Κοντά σε απαντήσεις η Φινλανδία για τη ζημιά που προκλήθηκε σε υποθαλάσσιο καλώδιο
17:32
Στο νοσοκομείο 20χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο οικοδομής στο Κορδελιό
17:22
Θρίαμβος Τσιτσιπά στο United Cup: «Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα με ξαναδώ στο υψηλότερο επίπεδο» (vid)
17:13
Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 50χρονος λήπτης ήπατος μετά από 14 ώρες στο χειρουργείο
17:03