ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Ανησυχία ΟΗΕ για την επιδείνωση των συγκρούσεων - Πάνω από 70 οι νεκροί

Μιανμάρ: Ανησυχία ΟΗΕ για την επιδείνωση  των συγκρούσεων - Πάνω από 70 οι νεκροί
Πάνω από 200.000 είναι οι εκτοπιοσμένοι από τις περιοχές που μαίνονται οι συγκρούσεις The Kokang online media via AP)

«Βαθιά ανήσυχος» για την επιδείνωση των συγκρούσεων στη βόρεια Μιανμάρ δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Γκουτέρες είναι «βαθιά ανήσυχος για την επέκταση της σύγκρουσης» στη Μιανμάρ σε μια ευρεία περιφέρεια της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ σε ανακοίνωσή του.

ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρεται στις μάχες που ξέσπασαν από τις 27 Οκτωβρίου στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Σαν (βόρεια Μιανμάρ), κοντά στα σύνορα με την Κίνα, όπου τρεις μειονοτικές εθνοτικές ομάδες συντόνισαν μια επίθεση εναντίον της κεντρικής στρατιωτικής εξουσίας.

Ο Στρατός του Αρακάν (AA), ο οποίος αποτελεί μέρος αυτής της συμμαχίας, εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα επίθεση στην πολιτεία Ραχίν (δυτική Μιανμάρ), την ίδια στιγμή που συγκρούσεις μαίνονταν στην πολιτεία Καγιάχ (ανατολική Μιανμάρ), όχι μακριά από τα σύνορα με την Ταϊλάνδη, ανάμεσα σε μαχητές κατά της χούντας και το στρατό.

Τουλάχιστον 75 άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια αυτών των βιαιοτήτων και 94 τραυματίσθηκαν, όπως ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία οι εκτοπισμένοι υπερβαίνουν τις 200.000.

The Kokang online media via AP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ