Φιλιππίνες: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών
Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών ταρακούνησε σήμερα στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για κίνδυνο σοβαρών ζημιών.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, ενώ δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Νωρίτερα το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
«Νομίζω ότι ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έχω βιώσει ποτέ», δήλωσε μια 27χρονη, στο AFP από την πόλη Νταβάο, περίπου 200 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, όπου συμμετείχε σε συνέδριο.
«Οι άνθρωποι γύρω μου πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν να βγουν έξω. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εδώ στην εκδήλωση, οπότε για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα περισσότερο μήπως υπάρξει τραυματισμός» τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τα ξημερώματα την Κάλυμνο
Φλεγραία Πεδία: Ένα υπερηφαίστειο ξυπνάει στην Ιταλία, με 3.450 σεισμούς μόνο μέσα στο 2023
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Αττάλεια της Τουρκίας
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47
Έντεκα άμαχοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
23:40