ΚΟΣΜΟΣ

Al Jazeera: Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Al Jazeera: Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα
Hatem Ali / AP

Για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, μετά από ισραηλινό χτύπημα στο σχολείο Aλ Φατάx στη Γάζα κάνει λόγο το Al Jazeera .

Το σχολείο φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένους, στη συνοικία al-Zaytoun, νότια της πόλης της Γάζας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα επίθεση του Ισραηλινού στρατού που συνεχίζει να σφυροκοπά αδιάκοπα προκειμένου να εντοπίσει όπως ισχυρίζεται τα κρησφύγετα της Χαμάς, τα οποία υποψιάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

Η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας είναι εξαιρετικά δύσκολη με την ανθρωπιστική κρίση να ξεπερνά τα όρια του συναγερμού, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται πλέον εκτός λειτουργίας, λόγω της έλλειψης καυσίμων, ενώ οι βομβαρδισμοί κατά αμάχων συνεχίζεται αμείωτα.

Επίσης το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές κοντά στη Δαμασκό, ενώ το Ισραήλ έχει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια πλήξει θέσεις στο συριακό έδαφος πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν, χώρα που υποστηρίζει τη Χαμάς.

Στην Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατέστρεψαν πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Μετά την φονική επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ ορκίστηκε να «αφανίσει» το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ