ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Δύο αγνοούμενοι μετά από συντριβή στον αέρα μικρών αεροσκαφών

Αυστραλία: Δύο αγνοούμενοι μετά από συντριβή στον αέρα μικρών αεροσκαφών
Αυστραλιανο σκάφος διάσωσης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) LSEW Hannah Linsley/ADF via AP

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ξεκίνησαν οι αρχές στην Αυστραλία μετά από την εναέρια σύγκρουση δύο μικρών αεριωθούμενων αεροσκαφών πάνω από τη θάλασσα, ανοιχτά της Μελβούρνης με αποτέλεσμα να είναι αγνοούμενα δύο άτομα. 

Σε αυτή συμμετείχαν τέσσερα ελικόπτερα και σκάφη διάσωσης της λιμενικής αστυνομίας ενώ έσπευσαν και πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Περίπου μια ώρα μετά εντοπίστηκαν κάποια συντρίμμια ενώ οι έρευνες λόγω του ότι έπεσε το σκοτάδι.

Το δυστύχημα συνέβη 12 χιλιόμετρα δυτικά της περιοχής mount Martha στη χερσόνησο του Mornington η οποία είναι πυκνοκατοικημένη.

Τα δύο πρώην στρατιωτικά αεροσκάφη Viper S-211 Marchetti τα οποία πετούσαν ιδιώτες πλησίαζαν από τη θάλασσα προς τα βόρεια παράλια του κόλπου που σχηματίζει η ευρύτερη Μελβούρνη και επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, σημειώθηκε η σύγκρουση με αποτέλεσμα την πτώση του ενός αεροσκάφους στη θάλασσα ενώ το δεύτερο κατάφερε να προσγειωθεί σε παρακείμενο αεροδρόμιο.

Τρία ελικόπτερα διάσωσης της AMSA παρέμειναν στη σημείο μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στα νερά εθεάθησαν σκάφη της Υδρονομικής Αστυνομίας της Βικτώριας, της ακτοφυλακής και τζετ σκι, σύμφωνα με το ABC News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ