Γάζα: «Σοκαρισμένος» ο Γκουτέρες από τα πλήγματα σε δύο σχολεία του ΟΗΕ
Ανανεώθηκε:
O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι δύο σχολεία του ΟΗΕ δέχθηκαν πλήγματα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στη Λωρίδα της Γάζας, με συνέπεια τον θάνατο ή τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών καθώς αναζητούσαν καταφύγιο.
«Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων. Διαβεβαιώνω ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι απαραβίαστες», ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στους μαχητές της Χαμάς, που διοικούν τη Γάζα, προκαλεί «έναν συγκλονιστικό και απαράδεκτο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων», καλώντας για την ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Ιατρική βοήθεια και πλοίο νοσοκομείο στέλνει η Γαλλία - Απομακρύνθηκαν πρόωρα από το Αλ Σίφα
Τζέικομπ Ελόρντι: «Εξάσκησα τη βόρεια προφορά μου στο μπάνιο»
08:32
Αυξημένη κίνηση στην Περιφερειακή Υμηττού λόγω τροχαίου - «Σημειωτόν» σε Κηφισό και Αττική Οδό (χάρτης)
08:24
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας το Σαββατοκύριακο
08:15
Φρίντα Κάλο, Τζορτζ Όργουελ και Βέρντι για παιδιά: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
08:09