ΗΠΑ: Πέθανε η πρώην πρώτη κυρία, Ρόζαλιν Κάρτερ
Ανανεώθηκε:
Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε την Κυριακή το Κέντρο Κάρτερ.
Το Κέντρο Κάρτερ είπε ότι πέθανε «ειρηνικά, με την οικογένεια στο πλευρό της» στις 2:10 μ.μ. την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στο σπίτι της στο Πλέινς της Τζόρτζια.
«Η Ρόζαλιν ήταν ισότιμη σύντροφός μου σε ό,τι κατάφερα ποτέ», δήλωσε ο σύζυγός της, 39ος πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ. «Μου έδωσε σοφή καθοδήγηση και ενθάρρυνση όταν τη χρειαζόμουν. Όσο η Ρόζαλιν ήταν στον κόσμο, πάντα ήξερα ότι κάποιος με αγαπούσε και με στήριζε».
Ως πρώτη κυρία εργάστηκε ακούραστα για την μεταρρύθμισης της ψυχικής υγείας και «επαγγελματοποίησε» τον ρόλο της συζύγου του προέδρου.
Τον Μάιο του 2023 η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η Ρόζαλιν πάσχει από άνοια αλλά εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι της στο Πλέινς της Τζόρτζια, όπου λάμβανε ανακουφιστική φροντίδα.
Ο Τζίμι και η Ροζαλίν Κάρτερ είναι το προεδρικό ζεύγος με τον μακροβιότερο γάμο στην ιστορία των ΗΠΑ: παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια, το 1946, όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 18 ετών. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τζίμι Κάρτερ, αφού νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, αποφάσισε ότι θα λαμβάνει στο εξής ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι του και θα σταματήσει τις θεραπείες.
Ζήτησε μάλιστα στην κηδεία του να εκφωνήσει τον επικήδειο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Η πρώην πρώτη κυρία Ροζαλίν Κάρτερ λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι της
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57