Επιθέσεις στο Παρίσι: Ξέρουν τον βασικό υπεύθυνο του μακελειού οι γαλλικές αρχές
Οι γαλλικές αρχές λένε πως έχουν ταυτοποιήσει τον επικεφαλής των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Ταυτόχρονα ξέρουν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ τον οποίο η αστυνομία παγίδεψε και σκότωσε λίγες μέρες αργότερα, έπαιξε έναν λιγότερο σημαντικό ρόλο από ότι θεωρούνταν ως τώρα.
Το Reuters δημοσιεύει την κατάθεση του Μπερναρ Μπαζολέ , επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική διαδικασία στις 24 Μαΐου «Είναι αλήθεια πως ο Αμπαούντ ήταν ένας από τους συντονιστές της επίθεσης, δεν ήταν όμως ο επικεφαλής των επιθέσεων» φέρεται να κατέθεσε ο Μπαζολέ.
«Ξέρουμε ποιο ήταν ο επικεφαλής όμως δε θέλω να προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο» είπε ο Μπαζολέ, τονίζοντας πώς οι διωκτικές αρχές γνωρίζουν πλέον πολύ περισσότερα για το επιχειρησιακό οργανόγραμμα των επιθέσεων. Επίσης απέφυγε να αναφέρει αν ο συγκεκριμένος άντρας είναι νεκρός ή ζωντανός.
SPONSORED
Συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εντολή στους αστροναύτες να ετοιμαστούν για εκκένωση
17:37
Πολάκης: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, όχι «δανείζοντας» στελέχη μετά από ατομικές συμφωνίες
17:28
Μαρουσάκης στο CNN Greece: «Επιστροφή» στο καλοκαίρι - Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυρά μελτέμια
17:19
Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης 62χρονης Πολωνής τουρίστριας στην Κεφαλονιά
17:10