ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η Σακίρα δέχθηκε να καταβάλλει 7,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Γλυτώνει τη φυλάκιση

Ισπανία: Η Σακίρα δέχθηκε να καταβάλλει 7,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή - Γλυτώνει τη φυλάκιση
(Photo by Greg Allen/Invision/AP, File)

 Σε συμφωνία κατέληξε η Σακίρα με το δικαστήριο της Βαρκελώνης  για την φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται η γνωστή τραγουδίστρια.

Με την αποδοχή της ενοχής της για φοροδιαφυγή η Σακίρα αποφεύγει τη φυλακή και καλείται να πληρώσει 7,3 εκατ. ευρώ επιπλέον πρόστιμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η τραγουδίστρια που κατέληξε σε συμφωνία, αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 23,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο μετά την σημερινή συμφωνία με την εισαγγελία η ποινή της μειώνεται σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (έξι μήνες για καθένα από τα έξι αδικήματα) και πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για απάτη κατά του Δημοσίου ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012 και 2014.

Σε ανακοίνωση της δηλώνει «αθώα», αλλά δικαιολόγησε τους λόγους για την επίτευξη της συμφωνίας. «Πρέπει να επιλέξω τις μάχες μου και το πιο σημαντικό για μένα τώρα είναι να κάνω τα πάντα ώστε τα παιδιά μου να ζήσουν μια πλήρη ζωή και να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Τα ίδια μου το έχουν ζητήσει», λέει στη δήλωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σακίρα έχει ήδη επιστρέψει τα 14,5 εκατομμύρια που απαιτούσε η ισπανική εφορία και επιπλέον 3 εκατ. σε τόκους, γι’ αυτό και η Εισαγγελία εφάρμοσε την άκρως ειδική ελαφρυντική απόφαση για μείωση της ποινής της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ