ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ζητά από τη Μόσχα πιο ενεργό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες στην κρίση της Μέσης Ανατολής

Ιράν: Ζητά από τη Μόσχα πιο ενεργό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες στην κρίση της Μέσης Ανατολής
AP Photo/Ariel Schalit

Πιο ενεργό ρόλο στην κρίση της Μέσης Ανατολής,  ζητά  από την Μόσχα ο  Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

«Η αντίσταση θα καθορίσει σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, που είχαν οι δύο υπουργοί εξωτερικών, σύμφωνα με το Al Jazeera.

«Ο Hossein Amir Abdollahian δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποτραπούν οι εθνοτικές εκκαθαρίσεις και η αναγκαστική μετανάστευση κατοίκων της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Ρωσία να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο Λαβρόφ και ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συζήτησαν τηλεφωνικά για την κατάσταση στη ζώνη της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός τόσο από την παλαιστινιακή όσο και από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και για επείγουσα παροχή αρωγής στον άμαχο πληθυσμό.

Τέλος, οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των περαιτέρω επαφών και άλλα τρέχοντα θέματα της διμερούς και διεθνούς ατζέντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ