Αναποτελεσματική η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ
Το αντιπυραυλικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει επιθέσεις από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, δεν έχει αποδείξει την ικανότητα του να εκπληρώσει το σκοπό αυτό, υποστηρίζει επιστημονική οργάνωση.
Το αναφερόμενο σύστημα έχει αναπτυχθεί με 30 εκτοξευτές στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια, ενώ έχει δοκιμαστεί μόνο εννέα φορές από την αρχική ανάπτυξή του το 2004. Το σύστημα αυτό, απέτυχε να καταστρέψει τους στόχους του, στα 2/3 των δομικών που έγιναν σύμφωνα με αναφορά της επιστημονικής οργάνωσης Union of Concerned Scientists.
«Μετά από σχεδόν 15 χρόνια προσπαθειών για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής άμυνας στις ΗΠΑ, το σύστημα που έχει εγκατασταθεί δεν έχει ακόμη αποδείξει τη ρεαλιστική ικανότητά του να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ», επισημαίνει η αναφορά.
Το αναφερόμενο αμυντικό σύστημα έχει κοστίσει 40 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής, ενώ προβλέπεται η αύξηση των εκτοξευτήρων σε 44, μέσα στο 2017, ενώ η ανάπτυξή του εγκρίθηκε από τη διακυβέρνηση Μπους, για να ενταχθεί βιαστικά σε υπηρεσία το 2004, αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47
ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο: Ο καημός του είναι πώς η περιοχή θα γίνει ορμητήριο πολέμου
18:37
Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά για ναρκωτικά και όπλα
18:25
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών και γεωενεργειακών εξελίξεων της ευρύτερης περιοχής
18:13