ΚΟΣΜΟΣ

Υμνοι για τη Μήλο από τον γερμανικό Τύπο: Φρέσκο ψάρι και αμμουδιές σαν άχνη ζάχαρη

Υμνοι για τη Μήλο από τον γερμανικό Τύπο: Φρέσκο ψάρι και αμμουδιές σαν άχνη ζάχαρη
Λευκή παραλία στο απόκοσμα σεληνιακό Σαρακήνικο Pixabay

Τα ελληνικά νησιά κρατούν πάντα μια θέση στην καρδιά των Γερμανών όταν έρχεται η στιγμή  να διαλέξουν τον τόπο των διακοπών τους. Και μέσα στο χειμώνα είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανωθούν για το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η προτροπή του Reise Reporter, ένθετου στο Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND, προς τους Γερμανούς να επιλέξουν την Μήλο για τις επόμενες διακοπές.

«Το ελληνικό νησί της Μήλου δεν έχει μόνο αμμουδιές σαν ζάχαρη άχνη, αλλά και παραλίες με έντονα χρώματα και τεράστιους βράχους που αξιοποιήθηκαν από πειρατές. Φάτε φρέσκο ψάρι στην ακροθαλασσιά ή εμπνευστείτε από τη θέα του ηλιοβασιλέματος».

Γαλαζοπράσινα νερά και μοναδικές σπηλιές που κρύβουν ειδυλλιακές παραλίες στο Κλέφτικο

Το άρθρο αναφέρει ονομαστικά τις δέκα πιο όμορφες παραλίες του νησιού, όπως την Καλογριά, το Σαρακήνικο, το Κλέφτικο, το Παλαιοχώρι, τα Μαντράκια, την Τρυπητή, και συστήνει τους αναγνώστες να θαυμάσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα, την πρωτεύουσα, χωρίς να αφήνει απ' έξω τα γραφικά Αμπελάκια με τις ψαρόβαρκες.

greek-island-2071483_1280.jpg
Τα γραφικά και πολύχρωμα ΑμπελάκιαPixabay

«Η τοποθεσία της πόλης πάνω σε έναν ηφαιστειακό λόφο είναι ιδανική για να θαυμάσετε τα ηλιοβασιλέματα. Αν θέλετε ακόμη πιο εντυπωσιακή θέα, ανεβείτε στο λόφο που βρίσκεται το Κάστρο, το οποίο δεσπόζει πάνω από την Πλάκα. Είναι μοναδική η θέα στην ανατολή του ήλιου και ταυτόχρονα ακούγονται τα κοκόρια να λαλούν στο βάθος».

Αλλά και στην ταξιδιωτική ρουμπρίκα της εφημερίδας die Welt διαβάζουμε ότι από την Αλόννησο μέχρι την Κρήτη στην Ελλάδα υπάρχει ένα κατάλληλο νησί για κάθε τύπο τουρίστα. Και επειδή η επιλογή δεν είναι εύκολη, η εφημερίδα παρουσιάζει πέντε νησιά για... κάθε γούστο: Αλόννησος, Κέρκυρα, Κρήτη, Σκόπελος και φυσικά η Μήλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ