ΚΟΣΜΟΣ

Φ. Χάμοντ: Δεν θα χρειαστεί έκτακτος προϋπολογισμός στη Βρετανία

Φ. Χάμοντ: Δεν θα χρειαστεί έκτακτος προϋπολογισμός στη Βρετανία
REUTERS/ PETER NICHOLLS

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φιλιπ Χάμοντ, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία μετά την ψηφοφορία υπέρ του Brexit.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί έκτακτο προϋπολογισμό, και ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι το φθινόπωρο.

“Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Χάμοντ στο Sky News και συμπλήρωσε: “Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα το πρωί και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε”.

Επιπλέον, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε στο ITV ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, υπογραμμίζοντας ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία. Την ίδια στιγμή όμως ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 που αφορά την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

Σημειώνεται ότι ο Χάμοντ μετακινήθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο των Εξωτερικών στο υπουργείο των Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ