ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Κοντά» σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Μπάιντεν: «Κοντά» σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς
AP Photo / Susan Walsh

Μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι κοντά εκτίμησε σήμερα Δευτέρα (20/11) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση για την Ημέρα των Ευχαριστιών είπε ότι «πιστεύει» ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά.

Συγκεκριμένα, όταν ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» ο Αμερικανός πρόεδρος σταύρωσε τα δάχτυλά του σε ένδειξη της ελπίδας του για την καλή έκβαση της απελευθέρωσής τους, απάντησε: «Το πιστεύω».

«Πιο κοντά από ποτέ» είναι η επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς, εκτίμησε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού ΟίκουΤζον Κίρμπι.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια συμφωνία για τους ομήρους», είπε αναφερόμενος στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την απελευθέρωση δεκάδων εκ των περίπου 240 ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Αρνήθηκε ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, η Washington Post ανέφερε ότι η συμφωνία αναμένεται και ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ότι θα επιτευχθεί «τις επόμενες ημέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ