ΚΟΣΜΟΣ

Τιμούμε τον Δρ. Victor Chang - Το Doodle της Google για τον διάσημο καρδιοχειρούργο

Τιμούμε τον Δρ. Victor Chang - Το Doodle της Google για τον διάσημο καρδιοχειρούργο
Τo Doodle της Google για τον Βίκτορ Τσάνγκ Screen grab / Google

Τον καρδιοχειρούργο Victor Chang, πρωτοπόρο της μεταμόσχευσης καρδιάς στην Αυστραλία τιμά με σημερινό της Doodle η Google. 

Ο Βίκτορ Πίτερ Τσάνγκ γεννήθηκε σαν σήμερα, 21 Νοεμβρίου το 1936 στην Κίνα και δολοφονήθηκε το 1991.

Η ζωή και το έργο του

Ο καρδιοχειρούργος αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και δούλεψε στο νοσοκομείο St Vincent, εκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως χειρουργός προτού επιστρέψει στην Αυστραλία.

Στο νοσοκομείο St Vincent, βοήθησε στην ίδρυση της Εθνικής Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς, του κορυφαίου κέντρου της χώρας για μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων.

Η ομάδα του Chang είχε υψηλό ποσοστό επιτυχίας στην εκτέλεση μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του bypass.

Το 1986, διορίστηκε Σύντροφος του Τάγματος της Αυστραλίας για την «υπηρεσία του στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας και στην ιατρική επιστήμη».

Το 1991, ο Τσανγκ δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς άνδρες σε μια απόπειρα εκβιασμού. Η κληρονομιά του περιλαμβάνει τη δημιουργία του δικού του Ιδρύματος, του Victor Chang Foundation.

Μετά το θάνατό του, δημιουργήθηκε το Καρδιολογικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Victor Chang και ιδρύθηκε το Victor Chang Lowy Packer Building στο St Vincent's Hospital.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ