ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Το επικίνδυνο ταξίδι Παλαιστινίων προς την «ασφάλεια» του νότου

Συγκλονιστικό βίντεο: Το επικίνδυνο ταξίδι Παλαιστινίων προς την «ασφάλεια» του νότου
Screen grab από βίντεο CNNi

Την ώρα που η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού  συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και η κυβέρνηση της χώρας διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει εάν δεν «τελειώσει» τη Χαμάς, το ανθρωπιστικό κόστος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο IDF (σ.σ. ισραηλινός στρατός) υποστηρίζει ότι δίνει επαρκή χρόνο στους αμάχους για να εκκενώσουν περιοχές όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν βομβαρδισμοί ή χερσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ότι αυτό όντως συμβαίνει.

Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή του το CNNi, τραβηγμένο από Παλαιστίνιο δημοσιογράφο που εκκένωνε το σπίτι του στην πόλη της Γάζας μαζί με τη σύζυγό του, το δίχρονο γιο του και άλλους γείτονες, φαίνεται πάντως ότι το ταξίδι προς την «ασφάλεια» είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν κατά την αποχώρηση της ομάδας των Παλαιστινίων, φαίνεται ο θάνατος ενός νεαρού από πυροβολισμό στο κεφάλι και ο τραυματισμός άλλων δύο ατόμων.

Οι νεαροί κουβαλούν στην πλάτη ή τα χέρια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να περπατήσουν, την ώρα που κινούνται στους κατεστραμμένους δρόμους της πόλης της Γάζας.

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει η δημοσιογράφος του CNNi Jomana Karadsheh.

Προσοχή! Το βίντεο είναι σκληρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ